Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewsIt]: Σεισμός – Γιάννενα: Ανατροπή στα δεδομένα – Ήταν 5,5 το μέγεθος, το ίδιο ρήγμα έδωσε και 5,8 Ρίχτερ
[NewsIt]: Σεισμός – Γιάννενα: Ανατροπή στα δεδομένα – Ήταν 5,5 το μέγεθος, το ίδιο ρήγμα έδωσε και 5,8 Ρίχτερ

[NewsIt]: Σεισμός – Γιάννενα: Ανατροπή στα δεδομένα – Ήταν 5,5 το μέγεθος, το ίδιο ρήγμα έδωσε και 5,8 Ρίχτερ

Δεν χρειάζεται να πάμε πίσω έναν, δυο και τρεις αιώνες στην ιστορία λέει ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στον σεισμό στα Γιάννενα . Μάλιστα όπως τόνισε τα δεδομένα δείχνουν ότι τελικά το μέγεθος του σεισμούς ήταν τελικά όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 55,5 και όχι 5,3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ τα δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δείχνουν ότι το μέγεθος ήταν στα 5,5 Ρίχτερ, ένα μέγεθος που όπως αποκάλυψε ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού είναι στη δυναμική του συγκεκριμένου ρήγματος.

Όπως λέει ο κ. Παπαδόπουλος το ρήγμα αυτό έχει δώσει σχετικά πρόσφατα, στη δεκαετία του ’60 αντίστοιχο και μάλιστα μεγαλύτερο σεισμό από τον προχθεσινό.

Για την ακρίβεια ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως 13 Οκτωβρίου του 1969 είχε γίνει σεισμός με σχεδόν το ίδιο επίκεντρο και είχε μέγεθος 5,8 Ρίχτερ. Τότε είχαν μάλιστα προκληθεί ζημιές στην γύρω περιοχή.
Νομίζω, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι το ίδιο επίκεντρο και το ίδιο ρήγμα που είχε ενεργοποιηθεί τότε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!