Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewsIt]: Συμφωνία Eurogroup: Τυράκι το χρέος με φάκα νέο μνημόνιο
[NewsIt]: Συμφωνία Eurogroup: Τυράκι το χρέος με φάκα νέο μνημόνιο

[NewsIt]: Συμφωνία Eurogroup: Τυράκι το χρέος με φάκα νέο μνημόνιο

Επισήμως όλοι θέλουν απλά να κλείσει η συμφωνία για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, πίσω από τις λέξεις όμως κρύβονται υπονοούμενα για νέο μνημόνιο για την περίοδο μετά το 2018 και μάλιστα με μέτρα που θα συμφωνηθούν και θα ξεκινήσουν να εφαρμώζονται άμεσα. Όλα αυτά με … υποσχετική για το χρέος.

Οι Ευρωπαίοι επισήμως δεν θέτουν θέμα τέταρτου μνημονίου, όμως δεν μιλούν ξεκάθαρα και για ελάφρυνση του χρέους. Είναι όμως ξεκάθαροι στο ότι πρέπει η διαπραγμάτευση να κλείσει και μάλιστα άμεσα.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ μιλώντας στον ΣΚΑΙ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% σε κάποιο σημείο μετά το τέλος του Μνημονίου, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τυχόν μείωση δεν μπορεί να έλθει αμέσως μετά το 2018, αλλά θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν λίγα χρόνια.

Την ίδια ώρα όμως επανέλαβε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς θα προσδώσει περισσότερη «αξιοπιστία». Ωστόσο η επιμονή των Ευρωπαίων στην συμμετοχή του ΔΝΤ δεν σημαίνει και ότι συμφωνούν με απομείωση του χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!