Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewsIt]: Μοσκοβισί: Δεν μπορώ να αποκλείσω 4ο Μνημόνιο
[NewsIt]: Μοσκοβισί: Δεν μπορώ να αποκλείσω 4ο Μνημόνιο

[NewsIt]: Μοσκοβισί: Δεν μπορώ να αποκλείσω 4ο Μνημόνιο

Αισιόδοξος ότι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι εφικτή έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε ο Πιέρ Μοσκοβισί στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο τέλος της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο 4ου Μνημονίου, είπε ότι δεν μπορεί μεν να το αποκλείσει τελείως όμως δεν είναι ο στόχος των δανειστών.

«Η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί και πρέπει να πετύχει και θα ανοίξει το δρόμο για τη συζήτηση πάνω στο χρέος», είπε, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν επιθυμεί συνολική συμφωνία για την Ελλάδα – συμπεριλαμβανομένου του χρέους – έως το τέλος του 2016. Είπε ακόμα ότι θέλει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι «αν όλες οι πλευρές εμπλακούν με το σωστό πνεύμα, τότε μπορούν να βρεθούν λύσεις».

Για το ενδεχόμενο τέταρτου Μνημονίου για την Ελλάδα, είπε μεν ότι δεν μπορεί μεν να το αποκλείσει τελείως όμως δεν είναι ο στόχος των δανειστών και πρόσθεσε με νόημα: «Τρία προγράμματα είναι αρκετά».

Σε άλλο σημείο ο Μοσκοβισί είπε ότι «Οι συζητήσεις είναι δύσκολες. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Είμαι ο αισιόδοξος της παρέας, αλλά όχι ο αφελώς αισιόδοξος».

Κάλεσε την κυβέρνηση να εργαστεί σκληρά για να καταλήξουμε σε συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο και τους θεσμούς να καταλήξουν λέγοντας: «και αυτό περιλαμβάνει και το ΔΝΤ».

«Κάλεσα τα μέλη της κυβέρνησης να κάνουν άλλη μία προσπάθεια να φθάσουμε σε συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!