Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewsIt]: Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα
[NewsIt]: Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

[NewsIt]: Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

Υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα τάχθηκε ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε απόψε με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε: «Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων, της αξιολόγησης και της διευθέτησης του χρέους ως το τέλος του έτους. Πρέπει να μείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εργαζόμαστε σε πολύ καλό κλίμα για να το επιτύχουμε αυτό, δεν μπορώ να σας απαντήσω για το αν θα χρειαστούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα γιατί θα ήταν σαν να διαχωρίζω τους θεσμούς”.
Ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε ακόμη πως «οι Θεσμοί εργάζονται όλοι μαζί και από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση και αυτό το συζήτησα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο».

Θετική πρόοδος στην αξιολόγηση – Μπορούμε να έχουμε ένα επιτυχημένο Eurogroup

Νωρίτερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις σημείωσε πως “έχουμε πολύ ισχυρή και θετική πρόοδο στη δεύτερη αξιολόγηση, οι συζητήσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση”.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε Staff Level Agreement πριν το τέλος της εβδομάδας, ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο Eurogroup την 5η Δεκεμβρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για μια συνολική συμφωνία, κάτι που χαρακτήρισε απολύτως εφικτό, και συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι που επιθυμεί η Κομισιόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!