Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewsIt]: Μυτιληναίος: Η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων
[NewsIt]: Μυτιληναίος: Η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων

[NewsIt]: Μυτιληναίος: Η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων

Η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, να μειώσει το κόστος του χρήματος και στη συνέχεια οι επιχειρήσεις να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους.

Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές, τονίζοντας πως το ύψος των επιτοκίων είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις.

Εξειδικεύοντας και μιλώντας για το δικό του όμιλο υποστήριξε πως η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τα επιτόκια δανεισμού να πέσουν στο 2%. Η εξέλιξη αυτή, πρόσθεσε ο κ. Μυτιληναίος, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή της πολιτικής από αμυντική να γίνει πιο επιθετική.

Αναφερόμενος στην πορεία του Ομίλου εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το 2017. Για το 2016, ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι ο τζίρος θα ανέλθει στα επίπεδα του 2015, δηλαδή περίπου 1,84 δισ. ευρώ. Αναλύοντας τις προβλέψεις αυτές, τόνισε ότι στις δραστηριότητες Αλουμινίου και ΜΕΤΚΑ υπήρξε μείωση του τζίρου λόγω πτώσης τιμών μετάλλου και μείωσης κατασκευαστικού έργου.

Ωστόσο οι μειώσεις αυτές αντισταθμίστηκαν από τη μεγάλη αύξηση που είχε η δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!