Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewsIt]: Mικρή διακύμανση εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου
[NewsIt]: Mικρή διακύμανση εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

[NewsIt]: Mικρή διακύμανση εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν τα 1,0963 δολ. από το επίπεδο των 1,0981 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Έδαφος κερδίζει η εκτίμηση που θέλει την επερχόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων να είναι προσεκτική και σταδιακή, γεγονός που προκαλεί πιέσεις στο δολάριο.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται αύριο να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τα επόμενα βήματα στη νομισματική πολιτική. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή τόσο στο μέτωπο των επιτοκίων, όσο και σε εκείνο της ποσοτικής χαλάρωσης. Παρά ταύτα, υπάρχει έντονη φημολογία για μείωση της αξίας των ομολόγων που θα απορροφά μηνιαίως η ΕΚΤ από το 2017.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της ΤτΕ (ΗΔΑΤ), δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διατηρήθηκε στο 8,40%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,03% να διαμορφωθεί στο 8,37% από 8,38% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!