Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewsIt]: Η κρίση έκανε καλό στο ελληνικό κρασί
[NewsIt]: Η κρίση έκανε καλό στο ελληνικό κρασί

[NewsIt]: Η κρίση έκανε καλό στο ελληνικό κρασί

Την πεποίθηση ότι το ελληνικό κρασί όχι απλά αποδείχτηκε πολύ ανθεκτικό εν μέσω κρίσης, αλλά και κατόρθωσε να αναπτυχθεί παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και την επιβολή “άδικων και αντιαναπτυξιακών” φόρων, εξέφρασε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ), Στέλιος Μπουτάρης, στη διάρκεια γεύματος εργασίας με δημοσιογράφους.

“Τολμώ να πω ότι η κρίση έχει κάνει καλό στο ελληνικό κρασί, παρά τα προβλήματα και τον άδικο και αντιαναπτυξιακό φόρο (σ.σ. αναφέρεται στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης) που επιβλήθηκε σε αυτό, της τάξης των 0,20 ευρώ/λίτρο(…) Στη διάρκεια της κρίσης, ούσα η Ελλάδα στην πρώτη σελίδα κάθε περιοδικού και εφημερίδας ανά τον κόσμο έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Και βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια ψάχνει ο κόσμος στο εξωτερικό και για καλές ελληνικές ιστορίες. Το ελληνικό κρασί είναι μια από τις καλές ιστορίες της Ελλάδας. Η ποιότητα του ελληνικού κρασιού έχει ανέβει κατακόρυφα, αυτή τη στιγμή δεν βλέπεις κακά κρασιά, μπορεί να βρεις μη ενδιαφέροντα, αλλά όχι κακά” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης.

Όπως επισήμανε, στην κατηγορία των 10-20 ευρώ, ειδικά στα λευκά, οι ‘Ελληνες οινοποιοί έχουν κάνει τεράστια άλματα και η Ελλάδα μπορεί πλέον ν΄ανταγωνιστεί οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!