Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewsIt]: Kode Project από τον Κωτσόβολο: Μάθε, γράψε, ζήσε!
[NewsIt]: Kode Project από τον Κωτσόβολο: Μάθε, γράψε, ζήσε!

[NewsIt]: Kode Project από τον Κωτσόβολο: Μάθε, γράψε, ζήσε!

“Σε έναν κόσμο που κινείται τάχιστα στην πλήρη ψηφιοποίηση του, οι γλώσσες προγραμματισμού ενδέχεται σταδιακά να υποκαταστήσουν, αν όχι εξαλείψουν, τις εθνικές γλώσσες. Τα σχολεία στο άμεσο μέλλον θα διδάσκουν από τις πρώτες ακόμα τάξεις του δημοτικού, κώδικα – ενέργεια που έχει ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ – παράλληλα με των υπολοίπων μαθημάτων.

Το BCA , ήταν το πρώτο κολέγιο της Ελλάδος που δίδαξε γλώσσες προγραμματισμού το 1970 (με γλώσσες προγραμματισμού της εποχής όπως η Dibol και Pascal), αναλογιζόμενο τις καταιγιστικές αλλαγές που θα επέφερε ο ερχομός των πρώτων υπολογιστών στην παγκόσμια οικονομία. 40 χρόνια αργότερα και αξιοποιώντας τις μοναδικές δυνατότητες της τεχνολογίας, το BCA ήταν και το πρώτο κολλέγιο που εισήγαγε -παγκοσμίως- το πρώτο e-learning Μεταπτυχιακό πρόγραμμα για ναυτικούς εν πλώ.

Το kode project, μία εξαιρετική και πρωτοποριακή ιδέα της εταιρείας Κωτσόβολος, βασίστηκε στην επιτακτική ανάγκη ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας, να αξιοποιήσουν και να κατανοήσουν τις δυνατότητες που τους δίδει ο προγραμματσιμός, τόσο για να βελτώσουν τα προιόντα και υπηρεσίες τους, όσο και για να αναπτύξουν περισσότερες ψηφιακές δεξιοτεχνίες, ιδιαιτέρως χρήσιμες σε μία δοκιμαζόμενη αγορά εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!