Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewsIt]: Καταθέσεις: Κατασχέσεις λογαριασμών καθημερινά – Ποιοι κινδυνεύουν
[NewsIt]: Καταθέσεις: Κατασχέσεις λογαριασμών καθημερινά – Ποιοι κινδυνεύουν

[NewsIt]: Καταθέσεις: Κατασχέσεις λογαριασμών καθημερινά – Ποιοι κινδυνεύουν

Είναι τουλάχιστον 1.500.000 οι φορολογούμενοι που απειλούνται με κατάσχεση του τραπεζικού τους λογαριασμού από την εφορία λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι διαθέσεις της εφορίας φαίνονται από τα… νούμερα. Οι κατασχέσεις όλη τη χρονιά πέρυσι ήταν 95.074, ενώ φέτος μόνο το πρώτο οκτάμηνο είχαν φτάσει τις 774.321, σχεδόν 80.000 παραπάνω δηλαδή και όσο περνούν οι μήνες η εφορία αυξάνει τους ρυθμούς κατασχέσεων καθώς προστίθενται και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη λόγω ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος.

Οι οφειλές που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη είναι πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ενώ από αυτούς εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο με κατάσχεση χρημάτων από τον τραπεζικό τους λογαριασμό είναι οι περίπου 1.500.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη α΄νω των 500 ευρώ.

Με άλλα λόγια οι κατασχέσεις αυξήθηκαν μέσα σε ένα οκτάμηνο κατά 79.247 ή περίπου 11,5%. Πρόκειται για σημαντικό ποσοστό αύξησης που δείχνει ότι η εφορία έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές όσον αφορά στις κατασχέσεις. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Σεπτέμβριο οι κατασχέσεις αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο ενώ μεγάλη αύξηση αναμένεται και τους επόμενους μήνες καθώς οι φορολογούμενοι θα βρίσκονται όλο και πιο βαθιά στο επίκεντρο της φορολογικής καταιγίδας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στην οικονομία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!