Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewsIt]: Κατάθεση μέλους Συνδικάτου Μετάλλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Ήθελαν αίμα!
[NewsIt]: Κατάθεση μέλους Συνδικάτου Μετάλλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Ήθελαν αίμα!

[NewsIt]: Κατάθεση μέλους Συνδικάτου Μετάλλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Ήθελαν αίμα!

“Ήθελαν αίμα” τόνισε στη κατάθεση του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Μιχάλης Βαξεβάνης, μάρτυς και πολιτικώς ενάγων στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής, κατα στελέχη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013.

Ο μάρτυρας, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, χαρακτήρισε “σχεδιασμένη και συντονισμένη” την επίθεση, με σαφή “ανθρωποκτόνο σκοπό” περιγράφοντας: “Σε κλείνει μια ομάδα, τάγμα εφόδου, δηλώνει Χρυσή Αυγή, στοχεύει το κεφάλι ξεκάθαρα, φέρουν όπλα που δεν ειναι συνηθισμένα, δεν ειναι σκέτα ξύλα, έχουν μέταλλα, ελάσματα. Αν θελει κάποιος απλώς να σε χτυπήσει, σε πλακώνει στις μπουνιές. Ηθελαν αίμα”.

Ο ίδιος εξεφρασε την πεποίθησή του οτι η Χρυσή Αυγή “βγήκε μπροστά”, για να καθαρίσει η Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη από τους κομμουνιστές, κατ´ εντολήν μεγαλοεργολάβων.

Αναλύτικα στη κατάθεση του ο μάρτυρας περιέγραψε για το βράδυ της επίθεσης: “Είδαμε δυο ομάδες ατόμων να έρχονται, περίπου 20-25 άτομα κάθε ομάδα, ενήλικοι, άνδρες, βαστούσαν καδρόνια, ξύλα, σχεδόν όλοι. Μου έκαναν εντύπωση, προσωπικά, αυτοί που φορούσαν κράνη και βαστούσαν καδρόνια (…). Κάποιοι ήταν γυμνοί απο τη μέση και πάνω (…) Είχαν ταχύ βήμα, ήταν δυο μπουλούκια που έρχονται και σμίγουν (.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!