Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [NewsIt]: Jagadish Chandra Bose: Όσα δεν γνωρίζετε για τον πατέρα των ραδιοκυμάτων [pics]
[NewsIt]: Jagadish Chandra Bose: Όσα δεν γνωρίζετε για τον πατέρα των ραδιοκυμάτων [pics]

[NewsIt]: Jagadish Chandra Bose: Όσα δεν γνωρίζετε για τον πατέρα των ραδιοκυμάτων [pics]

Η Google αφιερώνει σήμερα το Doodle στον Jagadish Chandra Bose. Είναι από τους πιο γνωστούς βιοφυσικούς της ιστορίας, και σήμερα συμπληρώνονται 158 χρόνια από τη γέννησή του.

Η Google αφιερώνει σήμερα το Doodle της στον “πατέρα” τωΟ Jagadish Chandra Bose (σερ Τζαγκάντις Τσάντρα Μπόζε), γεννήθηκε στο Μπαγκλαντές το έτος 1858, και κατάφερε να γίνει γνωστός για το έργο του στη βιοφυσική. Διακρίθηκε μάλιστα για τις πολλές καινοτομίες του στα ραδιοκύματα αλλά και στα μικροκύματα, καθώς ήταν αυτός που επινόησε μια πρώιμη έκδοση των ασύρματων τηλεπικοινωνιών.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι προς τιμήν των επιτευγμάτων τουJagadish Chandra Bose , έχει δοθεί ακόμη και σε ένα κρατήρα στην Σελήνη το όνομά του! Ο Τζαγκντίς Τσάντρα Μπόζ θεωρείται επίσης από πολλούς ως εφευρέτης της ασύρματης τηλεγραφίας, ένα χρόνο προτού ο Μαρκόνι επιχειρήσει να κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την εφεύρεσή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!