Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewsIt]: Τι είπε ο Μοσκοβισί στην Αχτσιόγλου για τα εργασιακά
[NewsIt]: Τι είπε ο Μοσκοβισί στην Αχτσιόγλου για τα εργασιακά

[NewsIt]: Τι είπε ο Μοσκοβισί στην Αχτσιόγλου για τα εργασιακά

Στο πλευρό της Ελλάδας για το θέμα των εργασιακών τάσσεται ο Πιερ Μοσκοβισί. Αυτό προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου με τον κοινοτικό επίτροπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Εργασίας στη συνάντηση “η Ελληνική πλευρά επισήμανε τη δέσμευσή της να κινηθεί εντός του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου όπως αυτό ορίζεται μέσα από τους Ευρωπαϊκούς Χάρτες, τις Διεθνείς Συνθήκες του ILO και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, ενώ τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο¨.

Και πρόσθεσε ότι “ο Ευρωπαίος Επίτροπος συμμερίστηκε τις απόψεις της ελληνικής πλευράς, τονίζοντας και ο ίδιος πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πλήρως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης”.

Οι ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι το κλίμα ήταν πολύ καλό και ότι συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τέλος, στο υπουργείο Εργασίας εκτιμούν ότι “σήμερα, υπήρξε σαφέστατη πρόοδος και διεφάνη η δυνατότητα για μια καλή συμφωνία στα εργασιακά”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!