Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewsIt]: Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ 2016: Πότε θα καταβληθεί η γ δόση
[NewsIt]: Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ 2016: Πότε θα καταβληθεί η γ δόση

[NewsIt]: Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ 2016: Πότε θα καταβληθεί η γ δόση

Ο διοικητής του ΟΓΑ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι αύριο (Πέμπτη 20/10) θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα οικογενειακά επιδόματα. Η γ δόση για τα οικογενειακά επιδόματα 2016 αφορά όσους προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τα μέσα Αυγούστου.

Εκτός απροόπτου λοιπόν αύριο Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, και μάλιστα μια μέρα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προβλέψει η αρμόδια υπουργός υα χρήματα θα μπουν σε περισσότερους από 820.000 δικαιούχους. Ως οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο.
Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:

α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!