Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewsIt]: Αι ειδοί του …Δεκεμβρίου – Οι μεγάλες απειλές για Ελλάδα και Ευρώπη
[NewsIt]: Αι ειδοί του …Δεκεμβρίου – Οι μεγάλες απειλές για Ελλάδα και Ευρώπη

[NewsIt]: Αι ειδοί του …Δεκεμβρίου – Οι μεγάλες απειλές για Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Γιάννης Στουρνάρας προειδοποιεί για την άνοδο των λαϊκίστικων και εθνικιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη και επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναλάβει δράση.

Η αναλυτής των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Βόλφγκανγκ Μουνχάου επικρίνει τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ του Δυικού Κόσμου για μυωπία και αδυναμία να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που απειλούν τις φιλελεύθερες δημοκρατίες.

Ο οίκος Fitch εκπέμπει σήμα κινδύνου τονίζοντας πως η άνοδος του λαϊκισμού και των αντισυστημικών κομμάτων θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία.

Σε λιγότερες από 24 ώρες είναι ΄πολλές οι τρεις παρεμβάσεις, τρεις επισημάνσεις για τις επερχόμενες αναταράξεις στις δυτικές κοινωνίες από την άνοδο των εθνικιστικών, ξενοφοβικών και υπέρ του προστατευτισμού δυνάμεων.

Και ο Δεκέμβριος που έρχεται θα είναι κρίσιμος μήνας, γιατί θα φανερώσει σημάδια που αποκαλύπτουν την πορεία που θα ακολουθήσει η ¨γηραιά ήπειρος¨. Αι ειδοί …του Δεκεμβρίου επιβάλλουν εγρήγορση. Οχι μόνο στιγμιαία, αλλά διαρκείας.

Γιατί το μεταπολεμικό συστημικό οικοδόμημα τρίζει συθέμελα, τα συστημικά κόμματα δέχονται ισχυρές πιέσεις και πολύ δυνατά χτυπήματα και τα πολιτικά συστήματα που έχουν οικοδομηθεί δέχονται πιέσεις τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.

Μετά το Brexit ο νέος κίνδυνος για το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι πηγάζει από την Αυστρία και την Ιταλία. Τυχόν εκλογή του ακροδεξιού υποψηφίου προέδρου στην Αυστρία και αναρρίχηση του Μπέμπε Γκρίλο στην Ιταλία, απειλούν να τινάξουν στον αέρα το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Υπερβολικό; Οχι τόσο πια. Οσο οι ευρωπαϊκές ελίτ θα εθελοτυφλούν και θα σπρώχνουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, όσο εντείνεται η ανισοκατανομή του εισοδήματος, όσο ο τραπεζικός οδοστρωτήρας παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του και οι πολίτες αισθάνονται φοβισμένοι, ανασφαλείς, αδικημένοι και χωρίς προοπτική στη ζωή τους, τόσο θα στήνουν ευήκοουν ους στις σειρήνες του λαϊκισμού, που υπόσχονται επιστροφή στις μέρες της σιγουριάς και της ασφάλειας, οι οποίες σημειωτέον στη λαϊκή συνείδηση δεν είναι πολύ μακριά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!