Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [NewsIt]: Οι έξυπνες συσκευές χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στις επιθέσεις DDoS
[NewsIt]: Οι έξυπνες συσκευές χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στις επιθέσεις DDoS

[NewsIt]: Οι έξυπνες συσκευές χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στις επιθέσεις DDoS

Έρευνα αποκάλυψε ότι οικιακά δίκτυα, routers, modems, συστήματα CCTV, καθώς και βιομηχανικά συστήματα ελέγχου είναι ανάμεσα στις  συσκευές-στόχους των επιθέσεων DDoS. 
Η Symantec, παγκόσμιος ηγέτης  ασφάλειας  στον κυβερνοχώρο, αποκαλύπτει με νέα έρευνα, που παρουσιάζει πως τα δίκτυα κυβερνοεγκληματιών, εκμεταλλεύονται την ελαστικότητα της  ασφάλειας των συσκευών Internet of Things (IoT),  με σκοπό την εξάπλωση  malware, αλλά και τη δημιουργία zombie networks ή botnets, εν αγνοία των ιδιοκτητών τους.   
Η εξειδικευμένη ομάδα  Security Response της Symantec, ανακάλυψε ότι οι κυβερνοεγκληματίες , εισβάλουν σε οικιακά δίκτυα, καθώς και σε συνδεδεμένες συσκευές  που χρησιμοποιούν καθημερινά οι καταναλωτές, έτσι ώστε να διεξαχθούν  επιθέσεις distributed denial of service (DDoS), προς πιο αποδοτικούς για αυτούς στόχους, που συνήθως είναι μεγαλύτερες εταιρείες. Για να πετύχουν το σκοπό τους, χρειάζονται φθηνό bandwidth και το επιτυγχάνουν με τη συρραφή μεταξύ τους, ενός μεγάλου εύρους καταναλωτικών συσκευών, οι οποίες είναι εύκολο να μολυνθούν αφού στερούνται εξελιγμένης ασφάλειας. 
Να σημειώσουμε ότι πάνω από το μισό των συνολικών επιθέσεων ΙοΤ, προέρχονται από την Κίνα και τις Η.Π.Α. , βάσει της τοποθεσίας των διευθύνσεων των ΙΡ οι οποίες «δείχνουν» την αφετηρία των επιθέσεων malware.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!