Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewsIt]: Eurobank: Οχι στη μείωση μισθών, ναι στη αντιμετώπιση της φτώχειας και της εισοδηματικής ανισότητας
[NewsIt]: Eurobank: Οχι στη μείωση μισθών, ναι στη αντιμετώπιση της φτώχειας και της εισοδηματικής ανισότητας

[NewsIt]: Eurobank: Οχι στη μείωση μισθών, ναι στη αντιμετώπιση της φτώχειας και της εισοδηματικής ανισότητας

Την αντίθεσή της σε περαιτέρω μείωση των αμοιβών και των μισθών, εκφράζει εμμέσως η Eurobank σε μελέτη που εκπόνησαν οι οικονομολόγοι της με επικεφαλής τον Δρ Πλάτωνα Μονοκρούσο.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη για τα εργασιακά ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης την οποία θεωρούν πάρα πολύ σημαντική, επισημαίνεται ότι ¨το ενδιαφέρον πλέον θα πρέπει να μετακινηθεί από τη μείωση του μισθολογικού κόστους προς τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στην αγορά εργασίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας καθώς και τη δημιουργία του κατάλληλου πλέγματος για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της εισοδηματικής ανισότητας”.

Αναλυτικότερα, οι συντάκτες της μελέτης επισημαίνουν ότι: “Η 2η αξιολόγηση του 3ου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής είναι κομβικής σημασίας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθότι η ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωσή της όχι μόνο θα επιτρέψει νέα χρηματοδότηση ύψους 6,1 δις. ευρώ από τον επίσημο τομέα αλλά θα ανοίξει και το δρόμο για μια σειρά σημαντικών, θετικών εξελίξεων μέσω της συμμετοχής της Ελλάδας στο υφιστάμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (PSPP) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στη συνέχεια εκτιμούν ότι ¨κεντρικό θέμα και πιθανότατα σημείο τριβής στη 2η αξιολόγηση θα αποτελέσουν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!