Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewsIt]: Το Εθνικό Ωδείο γίνεται 90 ετών και το γιορτάζει
[NewsIt]: Το Εθνικό Ωδείο γίνεται 90 ετών και το γιορτάζει

[NewsIt]: Το Εθνικό Ωδείο γίνεται 90 ετών και το γιορτάζει

Ενενήντα κεράκια σβήνει το Εθνικό Ωδείο και το γιορτάζει με σειρά εκπαιδευτικών δράσεων και μουσικών εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες, που κορυφώνονται με μία επετειακή συναυλία, στις 12 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πολλοί γνωστοί απόφοιτοι και μουσικά σύνολα του Ωδείου, αφού από το 1926, οπότε ο κορυφαίος συνθέτης και μουσουργός Μανώλης Καλομοίρης ίδρυσε το Εθνικό Ωδείο, έχουν γαλουχηθεί στους κόλπους του γενιές και γενιές μαθητών που διέπρεψαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Φέτος, το Ενθικό Ωδείο παίρνει ποικίλες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες. Μεταξύ αυτώ, ξεχωρίζουν τα νέα τμήματα, τα οποία ξεκινούν μέσα στον Οκτώβριο, και δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της φιλοσοφίας για παροχή διά βίου μουσικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, όπως η Μουσική Πατριδογνωσία, που έρχεται για πρώτη φορά φέτος στο Ωδείο, αφορά παιδιά από 9 έως 11 ετών και έχει στόχο να τα φέρει κοντά στην ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Επίσης το νέο τμήμα Μουσικής Ακρόασης και Εκτίμησης για Ενήλικες (Κίνηση-Σκηνική Παρουσία-Performing Arts-Musical κ.ά.) απευθύνεται σε όλους, χωρίς προαπαιτούμενη μουσική παιδεία, με στόχο την «καλλιέργεια ευαίσθητων ακροατών μουσικής».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!