Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewsIt]: Διεκόπη η δίκη για το σκάνδαλο De Puy
[NewsIt]: Διεκόπη η δίκη για το σκάνδαλο De Puy

[NewsIt]: Διεκόπη η δίκη για το σκάνδαλο De Puy

Διεκόπη για την 1η Νοεμβρίου 2016 η δίκη των 24 κατηγορουμένων, Ελλήνων και αλλοδαπών, για την υπόθεση “DePuy” (θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson) που αφορά στη πώληση υπερκοστολογημένου ορθοπεδικού εξοπλισμού, με τη δωροδοκία γιατρών και στελεχών νοσοκομείων.

Το Δικαστήριο με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας η οποία επισήμανε τον κίνδυνο παραγραφής αδικημάτων στην υποθεση απέρριψε τα αίτηματα αναβολής τριών κατηγορουμένων( ενός αλλοδαπού στελέχους της εταιρίας και δυο Ελλήνων κατηγορουμένων) λόγω ασθένειας. Ωστόσο η δίκη διεκόπη καθώς ένας κατηγορούμενος δεν εκπροσωπείτο από συνήγορο υπεράσπισης.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο νοσοκομειακός εξοπλισμός πωλήθηκε με «καπέλο» άνω του 35% επί της πραγματικής του αξίας σε 114 νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και της επαρχίας, όπως το ΚΑΤ, Παπανικολάου και το Αττικόν.

Τα στελέχη της βρετανικής εταιρίας κατηγορούνται πως πέτυχαν να προωθήσουν τον εξοπλισμό στα ελληνικά νοσοκομεία δωροδοκώντας και τάζοντας δώρα!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιατρού που εντοπίστηκε από την έρευνα των ανακριτών διαφθοράς, ο οποίος εκτός από τις υψηλότατες αμοιβές λάμβανε και παροχές σε είδος όπως εισιτήρια για συνέδριο στο Ελσίνκι, εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη, εισιτήρια για συνέδριο στην Κούβα κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!