Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewsIt]: Αξιολόγηση: Τα δυο νεα σενάρια για το κλείσιμό της – Που ποντάρουμε
[NewsIt]: Αξιολόγηση: Τα δυο νεα σενάρια για το κλείσιμό της – Που ποντάρουμε

[NewsIt]: Αξιολόγηση: Τα δυο νεα σενάρια για το κλείσιμό της – Που ποντάρουμε

Μία αλλαγή πορείας και δύο νέα μονοπάτια για να βρεθεί ο συμβιβασμός που θα επιτρέψει να μπει σε τροχιά συμφωνίας η δεύτερη αξιολόγηση, προέκυψαν ύστερα από τις επισκέψεις Μοσκοβισί και Κερέ στην Αθήνα.

Οι δημόσιοι λόγοι μπορεί να μην συνεισέφεραν πάρα πολλά, αλλά οι συζητήσεις στο παρασκήνιο άνοιξαν διαδρόμους. Η αλλαγή πορείας αφορά στην αντιμετώπιση του ΔΝΤ και κυρίως τις προτάσεις και απαιτήσεις του για τη ρύθμιση του χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση έπαψε πλέον να πιστεύει ότι το ΔΝΤ θα μπορούσε να συμβάλλει τώρα σε ρύθμιση για το μεσοπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο σκέλος του χρέους και επομένως εγκαταλείπει με ελαφρά πηδηματάκια να το επικαλείται. Κι’ αυτό γιατί διαπίστωσε με οδυνηρό τρόπο ότι όταν το ΔΝΤ βρήκε απέναντί του γερμανικό τείχος, στράφηκε εναντίον της Ελλάδας ζητώντας πρόσθετα μέτρα για το 2019 και το 2020 αφού δεν μειώνονται τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Η αλλαγή στάσης έγινε πεντακάθαρη και από την προτροπή του Ευκλείδη Τσακαλώτου να μην χτυπάει τον πλέον αδύναμο, αλλά να τα βάζει με τον ισχυρό, δηλαδή τη Γερμανία.

Και τώρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης κερδίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, έδαφος η ιδέα το ΔΝΤ να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος και να μην συμμετάσχει ως χρηματοδότης, διότι θα ασκεί πολύ ισχυρές πιέσεις για μέτρα που δεν μπορεί να αντέξει πολιτικά η κυβέρνηση Τσίπρα.

Από αυτή την αλλαγή πορείας και από τις συζητήσεις στο παρασκήνιο με Μοσκοβισί και Κερέ, προέκυψε και το πρώτο καινούριο μονοπάτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSIT

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!