Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Το ζώο-πιστολέρο που παράγει θερμότητα σαν αυτή που επικρατεί στην επιφάνεια του Ήλιου!
[Newsbeast]: Το ζώο-πιστολέρο που παράγει θερμότητα σαν αυτή που επικρατεί στην επιφάνεια του Ήλιου!

[Newsbeast]: Το ζώο-πιστολέρο που παράγει θερμότητα σαν αυτή που επικρατεί στην επιφάνεια του Ήλιου!

Ούτε ο πιο ευφάνταστος ανθρώπινος νους δεν θα σκεφτόταν εκκωφαντικές σφαίρες από… μπουρμπουλήθρες

Γαρίδα-πιστόλι αποκαλούν ένα είδος της οικογένειας Alpheidae που απελευθερώνει από την τεράστια δαγκάνα της μια μπουρμπουλήθρα με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα!

Και σε θερμοκρασίες μάλιστα που κοιτούν στα μάτια τον ίδιο τον Ήλιο , καθώς μιλάμε για 7.400 βαθμούς Κελσίου. Κι αν δεν ψήσει ζωντανή τη λεία, θα την ξεκουφάνει στα σίγουρα, μιας και ο ήχος που παράγεται αγγίζει τα 210 decibels.

Σε κάτι που μοιάζει ψέμα για να πιστέψει κανείς, η φύση είναι εδώ για να μας βάλει τα γυαλιά.

Ο τρομακτικός αυτός πιστολέρο μπορεί με μια μπουρμπουλήθρα να σκοτώσει ή να αναισθητοποιήσει το θύμα του, μικρά ψαράκια συνήθως, σε ήχους πολύ πάνω από έναν πραγματικό πυροβολισμό (150 decibels).

Είναι φυσικά στους ικανότερους και καλύτερους θηρευτές του ζωικού βασιλείου. Πόσο μάλλον που σχηματίζουν ομάδες για να προστατεύονται από τις τόσες απειλές που καραδοκούν στα βάθη των ωκεανών.

Από αυτή την τεράστια δαγκάνα , που αντιπροσωπεύει το μισό του μεγέθους της, ξεκινούν όλα. Το μισό τμήμα της είναι σταθερό και το άλλο μισό κινούμενο, από όπου φεύγει η τρομακτικά γρήγορη μπουρμπουλήθρα. Τόσο γρήγορη που η πίεσή της πέφτει κάτω από το σημείο εξάτμισης του νερού!

Η θερμότητα που παράγεται στο σημείο αγγίζει αυτή που επικρατεί στην ηλιακή επιφάνεια, κάτι ανήκουστο για γήινο πλάσμα. Με ένα τέτοιο ωστικό κύμα βομβαρδίζει τη λεία της, η οποία αν είναι τυχερή θα πεθάνει επιτόπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!