Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ζέρβας για αρχαία στο Μετρό: Η πόλη πρέπει και θα προχωρήσει ενωμένη, χωρίς διχασμούς
[Newsbeast]: Ζέρβας για αρχαία στο Μετρό: Η πόλη πρέπει και θα προχωρήσει ενωμένη, χωρίς διχασμούς

[Newsbeast]: Ζέρβας για αρχαία στο Μετρό: Η πόλη πρέπει και θα προχωρήσει ενωμένη, χωρίς διχασμούς

«Οι τόσο σημαντικές αρχαιότητες που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου, θα επανατοποθετηθούν σε ποσοστό 92% στο φυσικό τους χώρο»

Με την απόφαση του ΚΑΣ για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό κλείνει ένας κύκλος 6 ετών και η πόλη πρέπει και θα προχωρήσει ενωμένη, χωρίς διχασμούς για να υλοποιήσει όλες τις υποδομές που είναι αναγκαίες για να εξελιχθεί σε αυτό που της αξίζει, επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας .

«Σήμερα το πρωί, το ΚΑΣ , με ευρύτατη πλειοψηφία αποφάσισε να εγκρίνει την τεχνική μέθοδο ολοκλήρωσης του Σταθμού του Μετρό Θεσσαλονίκης στην οδό Βενιζέλου με απόσπαση, εκσκαφή και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων . Μέθοδος τεχνικά σίγουρη, με μικρότερο κόστος και συντομότερο χρόνο ολοκλήρωσης», αναφέρει ο κ. Ζέρβας και συνεχίζει: «Οι τόσο σημαντικές αρχαιότητες που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου, θα επανατοποθετηθούν σε ποσοστό 92% στο φυσικό τους χώρο, θα είναι επισκέψιμες και θα αναδειχθούν όπως αρμόζει σε κάθε χώρα που σέβεται και τιμά την κληρονομιά της. Κλείνει ένας κύκλος 6 ετών που η πόλη ταλαιπωρήθηκε, το έργο καθυστέρησε και η κυκλοφορία επιβαρύνθηκε. Από το 2013 είχα ταχθεί υπέρ της συγκεκριμένης μεθόδου και εκτιμώ ότι εάν είχε ακολουθηθεί, σήμερα θα ήμασταν κοντά στην ολοκλήρωση του έργου».

Ο κ. Ζέρβας δηλώνει ότι ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα ελέγχει την πορεία των έργων, θα ενημερώνει τους Θεσσαλονικείς για κάθε εξέλιξη και υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση, η Αττικό Μετρό και ο ανάδοχος έχουν δεσμευτεί για παράδοση του έργου την άνοιξη του 2023.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!