Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου βλάπτει σοβαρά… το περιβάλλον
[Newsbeast]: Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου βλάπτει σοβαρά… το περιβάλλον

[Newsbeast]: Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου βλάπτει σοβαρά… το περιβάλλον

Η Βραζιλία ξεπέρασε την Κίνα στη μη τήρηση των κανόνων για τη ρύπανση

Την ώρα που ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνονται όλο και πιο ορατές, ο ακροδεξιός πρόεδρος τα Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου με τις αποφάσεις του και τη δεδηλωμένη αδιαφορία του για την προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου αναδεικνύεται σε διώκτη του περιβάλλοντος.

Ο ίδιος το περασμένο Σάββατο δήλωσε πως στην περιοχή αυτή «μόνον οι χορτοφάγοι βίγκαν (vegan)» ανησυχούν για τον περιβαλλοντικό κίνδυνο και τον αντιπαράθεσε με τα οφέλη στην οικονομία, καθώς – κατά την άποψή του – αυτές οι δύο έννοιες είναι ασύμβατες. «Πότε εξαντλούνται οι πρώτες ύλες; Με τι θα ζήσουμε; Θα γίνουμε όλοι βίγκαν; Θα ζούμε από το περιβάλλον; », ήταν η ρητορική του ερώτηση.

Στους επτά μήνες που κυβερνά τη χώρα ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές πως ο ρόλος της χώρας του ως αγροτοπαραγωγικής δύναμης είναι πιο σημαντικός από αυτόν του προστάτη της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κληρονομιάς.

Μάλιστα, καίτοι δεν έχει συγχωνεύσει τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Γεωργίας, ουσιαστικά τα έχει συνδυάσει: «ο υπουργός Περιβάλλοντος Ρικάρντου Σάλες βρίσκεται στην κατάλληλη θέση. Έχει κατορθώσει να παντρέψει το περιβάλλον με την παραγωγή. «Εγώ του είπα: βάλε λεπίδι στους ανθρώπους του Ibama (Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!