Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Ο Ζάεφ πετάει το μπαλάκι στην Αθήνα για τη «μακεδονική» γλώσσα
[Newsbeast]: Ο Ζάεφ πετάει το μπαλάκι στην Αθήνα για τη «μακεδονική» γλώσσα

[Newsbeast]: Ο Ζάεφ πετάει το μπαλάκι στην Αθήνα για τη «μακεδονική» γλώσσα

Οι δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού στο πρακτορείο ΜΙΑ

Στην ελληνική πλευρά πετάει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ το «μπαλάκι» όσον αφορά το αν ομιλείται η «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα, καλώντας, μέσω συνέντευξής του στο πρακτορείο ΜΙΑ, την Αθήνα να προβεί σε σχολιασμό επί του θέματος αυτού.

Κληθείς να σχολιάσει την «αγωνία» και τις αντιδράσεις για τη χρήση του όρου «μακεδονική γλώσσα» στη βόρεια Ελλάδα, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε: «Η συμφωνία είναι σαφής. Και αν ακολουθήσουμε το πνεύμα της φιλίας, εξηγείται με ευκολία. Το πρώτο γεγονός είναι ότι η γλώσσα μας είναι η μακεδονική γλώσσα, όπως γίνεται αποδεκτό στη συμφωνία. Ταυτόχρονα, είναι γεγονός ότι κατάγεται από την οικογένεια των σλαβικών γλωσσών.

Επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός. Είναι επίσης η γλώσσα όλων των πολιτών που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία και τη Διασπορά. Όμως είναι διαφορετική από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, από τις παραδόσεις τους. Είναι καταγεγραμμένο. Και στο πνεύμα της καλής γειτονίας και της οικοδόμησης φιλίας, πρέπει να έχουμε μία κατανόηση σε τέτοια θέματα. Αυτό ακριβώς μου εξήγησε ο υπουργός Ντιμιτρόφ και στο τέλος είπα πως τα ζητήματα ταυτότητας είναι προσωπικά, κάτι που κουβαλάμε μέσα μας και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει».

Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόβλημα στο να ειπωθεί ότι υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα, απάντησε: «Είναι δικαίωμα της Ελλάδας, πρέπει να το σχολιάσει αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!