Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Ξυδάκης: Ευφυής o τρόπος της κυβέρνησης, μείωσε το πλεόνασμα με αναδιανομή
[Newsbeast]: Ξυδάκης: Ευφυής o τρόπος της κυβέρνησης, μείωσε το πλεόνασμα με αναδιανομή

[Newsbeast]: Ξυδάκης: Ευφυής o τρόπος της κυβέρνησης, μείωσε το πλεόνασμα με αναδιανομή

Κάνει λόγο για συνολική ανάταξη της οικονομίας με την τελευταία δέσμη μέτρων

Στις οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης . «Αυτά που εξήγγειλε χτες η κυβέρνηση είναι ένας ευφυής τρόπος να υπερκεράσει τους περιορισμούς του μεγάλου πλεονάσματος, να το μικρύνει με έναν τρόπο τεχνικό που κάνει αναδιανομή χωρίς να παραβιάζει τους κανόνες της συμφωνίας με τους δανειστές. Από το 3,5% να πάει το πλεόνασμα στο 2,5%, προεξοφλώντας ότι θα το έχουμε το πλεόνασμα, άρα, θα μπορούμε να μη σωρεύουμε υπερπερίσσευμα, αλλά να έχει “φύγει” από πριν» τόνισε.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Ξυδάκης είπε για τον Αλέξη Τσίπρα πως «εδώ και ημέρες μιλάει για το πώς βγαίνουμε από τη μνημονιακή εποχή. Πώς μία κυβέρνηση -όπως θα απαιτούσε ο ελληνικός λαός από οποιαδήποτε κυβέρνηση μετά από εννέα χρόνια μεγάλης ύφεσης- προχωράει σε μία ανάταξη και μία πορεία ανασυγκρότησης της χώρας και βελτίωσης της ζωής. Είναι σε αυτή την κατεύθυνση από το περασμένο καλοκαίρι με την τυπική λήξη του μνημονίου, από τον Σεπτέμβριο με την ΔΕΘ και την εξαγγελία δέσμης μέτρων και πολιτικών πρακτικών που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται. Είναι βέβαιο ότι με την τελευταία αυτή δέσμη μέτρων θα επιχειρούσε μία συνολική ανάταξη της οικονομίας σε αυτή την φάση».

«Από την άλλη, προτού καν φτάσουμε στη χτεσινή ημέρα στη Βουλή, βλέπαμε να συμποσούται η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας σε μία προσωπική αποδόμηση του Τσίπρα, ειδικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!