Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ξεκίνησε η δίκη για την «Παγία» με την εξέταση Μπουτάρη
[Newsbeast]: Ξεκίνησε η δίκη για την «Παγία» με την εξέταση Μπουτάρη

[Newsbeast]: Ξεκίνησε η δίκη για την «Παγία» με την εξέταση Μπουτάρη

«Για όλα φταίει ο δήμαρχος» είπε για τις ευθύνες που βαραίνουν τους αιρετούς

Με καθυστέρηση τριών χρόνων κι έπειτα από συνολικά έξι αναβολές ξεκίνησε το πρωί, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη λεγόμενη «Παγία Προκαταβολή» του δήμου Θεσσαλονίκης, το δεύτερο οικονομικό σκάνδαλο -μετά την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ- που βαραίνει τη διοίκηση του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Ο τελευταίος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τον επί των ημερών του γενικό γραμματέα, Μιχάλη Λεμούσια, τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών και έντεκα υπαλλήλους οικονομικών υπηρεσιών του δήμου. Η «Παγία» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη μικροδαπανών του δήμου, ενώ η ζημιά που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- προκλήθηκε στο Δημόσιο, από το 1999 έως το 2007, προσεγγίζει τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος κατά το μεγαλύτερο διάστημα της επίδικης περιόδου καθόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης του κεντρικού δήμου.

Ο κ. Μπουτάρης ξεκίνησε την κατάθεσή του λέγοντας ότι υπήρχαν ψίθυροι ότι κάτι συμβαίνει με την «Παγία», γεγονός που -σύμφωνα με τον ίδιο- επιβεβαιώθηκε όταν ανάλαβε τη διερεύνηση των καταγγελιών η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!