Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ξεκινά ο 22ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής
[Newsbeast]: Ξεκινά ο 22ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής

[Newsbeast]: Ξεκινά ο 22ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου

Τον 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής για το σχολικό έτος 2016 – 2017 προκηρύσσει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με έδρα το Βόλο.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση των μαθητών με την επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής. Ο διαγωνισμός αφορά τόσο στα λύκεια όσο και τα γυμνάσια της χώρας, με διαφορετικά θέματα.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού με το όνομα «Εύδοξος» ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου. Η δεύτερη φάση με το όνομα «Αρίσταρχος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017.

Οι 30 πρώτοι μαθητές Λυκείου και οι 12 πρώτοι μαθητές Γυμνασίου θα κληθούν να συμμετάσχουν στην τρίτη φάση του διαγωνισμού, με το όνομα «Ίππαρχος», που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και θα αναδείξει τους νικητές.

Θα ακολουθήσει μια τέταρτη φάση του διαγωνισμού, με το όνομα «Πτολεμαίος», στις 6 – 7 Μαΐου 2017, που αφορά όσα παιδιά του Λυκείου επιθυμούν να στελεχώσουν την Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής 2017.

Η 11η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη εντός του 2017 (δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι ημερομηνίες).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!