Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Ξανά σε ρυθμούς αξιολόγησης, επιστρέφουν στην Αθήνα οι δανειστές
[Newsbeast]: Ξανά σε ρυθμούς αξιολόγησης, επιστρέφουν στην Αθήνα οι δανειστές

[Newsbeast]: Ξανά σε ρυθμούς αξιολόγησης, επιστρέφουν στην Αθήνα οι δανειστές

Τα καυτά θέματα στη ατζέντα

Με τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση να παραμένει ακόμα ανοιχτή αφού έχει κολλήσει στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ να έχει παγώσει, οι δανειστές παίρνουν θέση για τον τρίτο κύκλο μεταμνημονιακής εποπτείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής των δανειστών επιστρέφουν στην Αθήνα την 1η Απριλίου.

Η κάθοδός τους στην ελληνική πρωτεύουσα σηματοδοτεί την επίσημη εκκίνηση της τρίτης αξιολόγησης η οποία θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από το άτυπο Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα έρθουν νωρίτερα στην Αθήνα για να «χτενίσουν» όλο το πακέτο με τα προαπαιτούμενα που παραμένουν σε εκκρεμότητα καθώς δεν θα περιοριστούν μόνο σε αυτά που συνδέονται με το νέο μεταμνημονιακό έλεγχο.

Επί της ουσίας, η τεχνική αντιπροσωπεία έρχεται στην χώρα μας με διπλή αποστολή. Από τη μια να τσεκάρει και να προετοιμάσει την ελληνική πλευρά για την άτυπη σύνοδο των 19 στο Βουκουρέστι που θα ασχοληθεί με την δόση του 1 δισ. ευρώ (κέρδη του ευρωσυστήματος από τα ελληνικά ομολόγα) και από την άλλη να διαμορφώσει την ατζέντα των διαπραγματεύσεων της τρίτης μεταμνημονιακής εποπτείας που θα ακολουθήσουν σε υπουργικό επίπεδο.

Στις συζητήσεις στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η πρόοδος στην Εγνατία Οδό, ο διαγωνισμός για τα ΕΛΠΕ, η πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του 30% του «Ελ. Βενιζέλος» και ο «φάκελος χρηματοοικονομικά» (π.χ. εάν μειώνονται οι περιπτώσεις των «κόκκινων» δανείων που είχαν ενταχθεί στον παλαιό νόμο Κατσέλη, πώς λειτουργεί το νέο σχήμα για τα «κόκκινα» δάνεια.

Οι δανειστές θα έρθουν με την ίδια ακριβώς σύνθεση ενώ επικεφαλής της αποστολής θα είναι το στέλεχος της Κομισιόν , ο Ντέκλαν Κοστέλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!