Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Βρούτσης: Το παράδειγμα του Νεωρίου δείχνει τον δρόμο για τον κλάδο των ναυπηγείων της Ελλάδας
[Newsbeast]: Βρούτσης: Το παράδειγμα του Νεωρίου δείχνει τον δρόμο για τον κλάδο των ναυπηγείων της Ελλάδας

[Newsbeast]: Βρούτσης: Το παράδειγμα του Νεωρίου δείχνει τον δρόμο για τον κλάδο των ναυπηγείων της Ελλάδας

«Αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα αποδοτικής συνεργασίας εργαζομένων και επιχείρησης»

Συνάντηση μεταξύ του Γιάννη Βρούτση και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργοστασιακού Σωματείου Ναυπηγείων Σύρου πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 16 Ιουλίου, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου , στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η αξιοθαύμαστη δυναμική που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Νεώριο της Σύρου, μετά από δεκαετίες αδράνειας και υποβάθμισης. Παράλληλα, τέθηκαν θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων με την επιχείρηση, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και τις προοπτικές της επιχείρησης συνδυαστικά με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα της συμβολής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) μέσα από τη δημιουργία προγραμμάτων για εκπαίδευση, εξειδίκευση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του ναυπηγείου.

Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση για τη σημαντική συμβολή των ναυπηγείων στην ενδυνάμωση της τοπικής και εθνικής οικονομίας μέσα από την προσέλκυση 97 πλοίων -μέσα σε έναν χρόνο- που ξαναζωντάνεψαν την παραγωγική δραστηριότητα των ναυπηγείων, δημιουργώντας νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Μετά τη συνάντηση και σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βρούτσης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδέχτηκα σήμερα τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ναυπηγεία και άκουσα τις υπεύθυνες και ρεαλιστικές προτάσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!