Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Βρούτσης: Έρχεται η «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ», προτεραιότητα η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία
[Newsbeast]: Βρούτσης: Έρχεται η «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ», προτεραιότητα η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία

[Newsbeast]: Βρούτσης: Έρχεται η «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ», προτεραιότητα η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία

Ανακοίνωσε μία σειρά δράσεων και ενεργειών

«Η Υγεία και η Ασφάλεια στην Εργασία συνιστά για την κυβέρνησή μας και το υπουργείο Εργασίας μία κορυφαία προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης .

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός μίλησε από το βήμα του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, με θέμα: «Με το βλέμμα στο μέλλον», το οποίο διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Πρώτα και κύρια, διότι αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, που οφείλουμε όλοι- επιχειρήσεις, πολιτεία και κοινωνία -να προστατεύουμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Αλλά και επειδή η προαγωγή ενός υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος αποτελεί κομβικό συστατικό στοιχείο της ποιότητας της εργασίας. Και όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει θετική και αμφίδρομη σχέση μεταξύ της ποιότητας εργασίας, της εργασιακής ικανοποίησης και της συνολικής παραγωγικότητας» διαπίστωσε ο κ. Βρούτσης, εκφράζοντας την άποψη ότι οι ποιοτικές συνθήκες εργασίας, καθώς και η προαγωγή της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, δεν πρέπει να λογίζονται ως στοιχεία κόστους, στο πλαίσιο μίας τυπικής και νομικής συμμόρφωσης, αλλά ως παράγοντες οικονομικής και κοινωνικής επένδυσης.

«Με αμοιβαία οφέλη για όλους. Προφανώς, για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και τις επιχειρήσεις, τα δημόσια συστήματα κοινωνικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης, για την κοινωνία στο σύνολό της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!