Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Βρούτσης: Αυξήθηκαν οι νέες επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας το 2019
[Newsbeast]: Βρούτσης: Αυξήθηκαν οι νέες επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας το 2019

[Newsbeast]: Βρούτσης: Αυξήθηκαν οι νέες επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας το 2019

«Οι μεταρρυθμίσεις μας αποδίδουν καρπούς στην αγορά εργασίας» τονίζει ο υπουργός

Στις νέες επιχειρήσεις, που τονίζει πως αυξήθηκαν το 2019 όπως και οι θέσεις εργασίας, εστιάζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης , σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με την ετήσια έκθεση «ΕΡΓΑΝΗ » για το 2019.

«Θετική η αποτίμηση στα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής καταγραφής των ετήσιων ροών απασχόλησης στο πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη” για το 2019. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι διαθρωτικές αλλαγές, που τολμήσαμε στην αγορά εργασίας, το νέο αυστηρό πλαίσιο καταπολέμησης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας με τους αυξημένους ελέγχους και οι αναπτυξιακές προοπτικές, αρχίζουν να αποδίδουν στο σύνολο της απασχόλησης και της οικονομίας, με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας » αναφέρει.

Ο Γ. Βρούτσης σημειώνει, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι τo 2020 αποτελεί το έτος-ορόσημο της νέας δεκαετίας, που ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς για τους εργαζόμενους και την Ελλάδα .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, παρατηρείται ότι το 2019 ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό αυξήθηκε κατά 3,07% σε σχέση με το 2018.

Οι θέσεις απασχόλησης το 2019 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο αυξήθηκαν κατά 4,45%.

Διαπιστώνεται επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων κατά το έτος 2019 αυξήθηκε κατά 78.391 σε σχέση με το 2018, δηλαδή ποσοστό αύξησης 4,11%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!