Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Η βρετανική πρεσβευτική κατοικία άνοιξε τις πύλες της στο κοινό
[Newsbeast]: Η βρετανική πρεσβευτική κατοικία άνοιξε τις πύλες της στο κοινό

[Newsbeast]: Η βρετανική πρεσβευτική κατοικία άνοιξε τις πύλες της στο κοινό

Ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά σπίτια στην πόλη των Αθηνών

Τις πύλες τους στο κοινό άνοιξαν σήμερα η βρετανική πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα, πρώην οικία Ελευθερίου Βενιζέλου, και η Βρετανική Σχολή Αθηνών.

Στους χώρους της βρετανικής πρεσβευτικής κατοικίας, που θεωρείται ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά σπίτια στην πόλη των Αθηνών και στεγάζει τις δραστηριότητες της βρετανικής πρεσβείας από το 1936, αλλά και στη Βρετανική Σχολή είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν 180 επισκέπτες που είχαν κλείσει θέση στο φετινό «British Residence Open Day».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιστορικού κτιρίου της πρεσβευτικής κατοικίας και «ταξίδεψαν» στο παρελθόν, μέσα από τον επιβλητικό χώρο της ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ελευθέριου Βενιζέλου, αλλά και να επισκεφτούν τη Βρετανική Σχολή Αθηνών: την Άνω Οικία, τη Βιβλιοθήκη και το Εργαστήριο Fitch, αλλά και την έκθεση PROSAIC ORIGINS του Ανδρέα Λόλη, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΝΕΟΝ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2018, σε επιμέλεια Νάγιας Γιακουμάκη.

Μια γεύση από τον κήπο και τους εσωτερικούς χώρους της πρεσβευτικής κατοικίας και της Βρετανικής Σχολής Αθηνών έδωσε μέσα από τη διαδοχική ανάρτηση φωτογραφιών στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ. Σε αναρτήσεις της, η Κέιτ Σμιθ δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που γνώρισε τόσους φίλους της βρετανικής πρεσβείας σήμερα, καθώς και μεγάλη υπερηφάνεια για τον κήπο της, χαρακτηρίζοντας τον όαση στο κέντρο της Αθήνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!