Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Βρετανία: Τέλος στην πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασθέντων για τρομοκρατία
[Newsbeast]: Βρετανία: Τέλος στην πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασθέντων για τρομοκρατία

[Newsbeast]: Βρετανία: Τέλος στην πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασθέντων για τρομοκρατία

Πέρασε από τη Βουλή των Κοινοτήτων το έκτακτο νομοσχέδιο

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ολοκληρώνοντας όλα τα στάδιά του, και χωρίς αλλαγές, το νομοσχέδιο που σταματά την πρόωρη αποφυλάκιση των δραστών τρομοκρατικών εγκλημάτων στη Βρετανία . Θα εξεταστεί από τη Βουλή των Λόρδων.

Το έκτακτο νομοσχέδιο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, προώθησε η κυβέρνηση μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Στρίθαμ του νότιου Λονδίνου. Κατά την έναρξη της συζήτησής του στο Κοινοβούλιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Μπάκλαντ, δεχόμενος ερωτήσεις για το εάν ο νέος νόμος μπορεί να αμφισβητηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – που απαγορεύει την επιβολή βαρύτερων ποινών από αυτές που ίσχυαν όταν διαπράχθηκαν τα εγκλήματα – απέκλεισε το ενδεχόμενο.

«Δεν περιμένω δικαστικό αγώνα σε εγχώρια δικαστήρια ή στο Στρασβούργο…είναι σταθερή η άποψή μου ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν δεσμεύεται από τις προβλέψεις του άρθρου 7 της ευρωπαϊκής σύμβασης, επειδή σχετίζεται με τον τρόπο που η ποινή επιβάλλεται, όχι με μία αλλαγή στη φύση της ποινής καθαυτής» είπε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!