Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Βραζιλία: Η πρώτη κίνηση του Μπολσονάρου για τις φωτιές στο Αμαζόνιο
[Newsbeast]: Βραζιλία: Η πρώτη κίνηση του Μπολσονάρου για τις φωτιές στο Αμαζόνιο

[Newsbeast]: Βραζιλία: Η πρώτη κίνηση του Μπολσονάρου για τις φωτιές στο Αμαζόνιο

Η απαγόρευση με… κάποιες εξαιρέσεις

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υπέγραψε αργά την Τετάρτη 28 Αυγούστου διάταγμα με το οποίο απαγορεύει τις καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων σε ολόκληρη τη χώρα για μια περίοδο 60 ημερών, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η αύξηση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο.

Το διάταγμα, το οποίο θα δημοσιευθεί σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, απαγορεύει την καύση γεωργικών υπολειμμάτων τους επόμενους δύο μήνες σε ολόκληρη τη Βραζιλία, επιτρέποντας ωστόσο κάποιες εξαιρέσεις, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Βάσει του δασικού κώδικα, επιτρέπονται κάποιες καύσεις έπειτα από άδεια των σχετικών οργανισμών ελέγχου.

Ο Μπολσονάρου δέχεται ολοένα και περισσότερες πιέσεις – τόσο στο εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό – μετά την αύξηση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο, το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου.

Οι πυρκαγιές αυτές είναι εντελώς ανεξέλεγκτες, παρά τις περί αντιθέτου ανακοινώσεις της βραζιλιάνικης κυβέρνησης: 1.044 νέες εστίες φωτιάς καταγράφηκαν την Τρίτη σε όλη τη Βραζιλία, από τις οποίες περισσότερες από τις μισές στον Αμαζόνιο, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Ερευνών (INPE).

Σύμφωνα με το INPE, φέτος έχουν καταγραφεί σε όλη τη χώρα οι περισσότερες πυρκαγιές (83.329) εδώ και εννέα χρόνια. Συχνά αυτές προκαλούνται από τους γεωργούς ή τους κτηνοτρόφους βοοειδών που χρειάζονται περισσότερες εκτάσεις, την επέκταση των οποίων ενθαρρύνει η τρέχουσα κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!