Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Βορίδης: Έως τον Ιούνιο του 2020 το μοντέλο συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα
[Newsbeast]: Βορίδης: Έως τον Ιούνιο του 2020 το μοντέλο συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα

[Newsbeast]: Βορίδης: Έως τον Ιούνιο του 2020 το μοντέλο συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα

Κόντρα με την θεοδώρα Τζάκρη

Στην έναρξη του διαλόγου με ιδιωτικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στον χώρο της γεωργικής ασφάλισης, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη , με θέμα: «ΕΛΓΑ και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες».

Ο κ. Βορίδης , ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει αύριο συνάντηση με ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες, είπε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης σχετικής προεκλογικής δέσμευσής της, η κυβέρνηση έχει ανοίξει διάλογο με την ιδιωτική ασφαλιστική αγορά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από γαλλικές και γερμανικές εταιρείες του χώρου.

«Η βασική ιδέα είναι να υπάρξει ένα μοντέλο συνεργασίας (ιδιωτικού και δημοσίου τομέα), το οποίο έχω ζητήσει χρόνο για να σας το παρουσιάσω, έως τον Ιούνιο του 2020, αφού έχουν καταλήξει οι συζητήσεις με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες» είπε ο κ. Βορίδης. Αναφερόμενος μάλιστα στην κατάσταση του δημόσιου φορέα γεωργικής ασφάλισης (ΕΛΓΑ) είπε ότι είναι ελλειμματικός και με τους ρυθμούς κάλυψης ζημιών, σε 1,5 με 2 χρόνια, δεν θα είχε να δώσει αποζημιώσεις.

«Αντί να κάνετε ανακοινώσεις ότι βρίσκεστε σε επαφές με ιδιωτικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς, να δείτε πρώτα τις λειτουργίες του δημόσιου ασφαλιστικού φορέα, του ΕΛΓΑ , και να επιλύσετε τα όποια προβλήματα υπάρχουν» είπε η κ. Τζάκρη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!