Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Volkswagen και ΗΠΑ κοντά σε διακανονισμό 4,3 δισ. δολαρίων
[Newsbeast]: Volkswagen και ΗΠΑ κοντά σε διακανονισμό 4,3 δισ. δολαρίων

[Newsbeast]: Volkswagen και ΗΠΑ κοντά σε διακανονισμό 4,3 δισ. δολαρίων

Άνοδος στις μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας

Άνοδο κατέγραψαν νωρίτερα σήμερα οι μετοχές της Volkswagen καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην είδηση ότι η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται κοντά σε διακανονισμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο χειραγώγησης των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων.

Η Volkswagen (VW) ανακοίνωσε χθες μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για διακανονισμό ύψους 4,3 δισ. δολαρίων και ότι σκοπεύει να δηλώσει ένοχη στις κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος που τη βαρύνουν.

Στις 10:40 ώρα Ελλάδας σήμερα, η μετοχή της κατέγραψε άνοδο 2,1% στα 149,10 ευρώ.

«Η θετική είδηση είναι ότι η VW κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για να επιλύσει το θέμα του dieselgate στις ΗΠΑ αλλά ο οικονομικός αντίκτυπος φαίνεται υψηλότερος απ’ ό,τι ανέμεναν μέχρι στιγμής οι κεφαλαιαγορές», ανέφερε σε σημερινό σημείωμά του ο αναλυτής της DZ Bank Μίκαελ Πούντσετ.

Ο γερμανικός όμιλος είπε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της συμφωνίας στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα 18,2 δισεκ. ευρώ που έχει επιμερίσει η εταιρία για να καλύψει το κόστος της υπόθεσης, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμα υπολογίσει τον αντίκτυπο που θα έχει η συμφωνία στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!