Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Βίτσας: Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα καλυφθούν
[Newsbeast]: Βίτσας: Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα καλυφθούν

[Newsbeast]: Βίτσας: Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα καλυφθούν

«Εμείς πιάνουμε τους στόχους και όλα καλά»

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα καλυφθούν». Αυτό τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ «είμαστε κυρίαρχοι του προγράμματός μας». Ακόμη, συμπλήρωσε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «θα πέσουν έξω» και ότι πρόκειται για «λογιστική εκτίμηση», ενώ σημείωσε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση -της ανάπτυξης της κατανάλωσης- έχει αποδειχθεί ότι είναι πετυχημένη.

Αναφορικά με τη δυναμική της σχέσης με τους δανειστές ο κ. Βίτσας κατέδειξε ότι συνοψίζεται στο εξής: «Εμείς πιάνουμε τους στόχους και όλα καλά».

Σχετικά με τις δηλώσεις αρχηγών κρατών και αξιωματούχων της ΕΕ, είπε ότι, όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Ευρώπη έχουμε προοδευτικές και συντηρητικές δυνάμεις, πάντα θα υπάρχουν συντηρητικοί ηγέτες που θα βάζουν ζητήματα. Είναι σαφές ότι οι περισσότερες χώρες έχουν μηδενικούς ή αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης ενώ εμείς έχουμε θετικούς.

Ακόμα και οι αγορές, που λειτουργούν με δικούς τους κανόνες, δείχνουν εμπιστοσύνη στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της επόμενης περιόδου, ο κ. Βίτσας τόνισε πως το ζήτημα είναι να μεταφραστεί η ευημερία των αριθμών σε αντίστοιχη ευημερία των πολιτών και ιδιαίτερα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!