Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Newsbeast]: Ο βιολοντσελίστας Antonio Meneses και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
[Newsbeast]: Ο βιολοντσελίστας Antonio Meneses και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

[Newsbeast]: Ο βιολοντσελίστας Antonio Meneses και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένας περιζήτητος βραζιλιάνος τσελίστας της εποχής μας με πάμπολλες διακρίσεις, ο Antonio Meneses (Αντόνιο Μενέζες), μέλος για μια δεκαετία του Trio Beaux Arts, περίφημο ντούο με τους πιανίστες Menahem Pressler (Μεναχέμ Πρέσλερ) και Maria João Pires (Μαρία Ζουάου Πίρες), αφοσιωμένος ερμηνευτής της μουσικής δωματίου.

Ένα ελληνικό σύνολο που έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με λαμπρά αστέρια του συμφωνικού στερεώματος, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Στο πόντιουμ, ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος Γιώργος Βράνος, ένας αρχιμουσικός με επιτυχημένη πορεία στην καλλιτεχνική διεύθυνση της ΚΟΘ.

Στο πρόγραμμα, μερικά από τα ωραιότερα έργα του γερμανικού Ρομαντισμού: η Εισαγωγή «Εβρίδες» του Felix Mendelssohn-Bartholdy, το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα του Robert Schumann και η Πρώτη Συμφωνία του Johannes Brahms. Ένας εντυπωσιακός επίλογος για τον νέο κύκλο εκδηλώσεων του Μεγάρου Για τσέλα και γκάμπες την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Τη συναυλία προλογίζει ο Νίκος Λάαρης (έναρξη δωρεάν εισαγωγικής ομιλίας: 19.45). Μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της ΚΟΑ.

Το πρόγραμμα
Αntonio Meneses

Στο πρώτο μέρος η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα ερμηνεύσει την Εισαγωγή «Εβρίδες», έργο 26 του Φέλιξ Μέντελσον (1809-1847), την οποία ο συνθέτης έγραψε το 1830 και αναθεώρησε το 1832.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!