Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Βίντεο από τη διάσωση του μοναδικού επιζώντα του ναυαγίου στη Μεσόγειο
[Newsbeast]: Βίντεο από τη διάσωση του μοναδικού επιζώντα του ναυαγίου στη Μεσόγειο

[Newsbeast]: Βίντεο από τη διάσωση του μοναδικού επιζώντα του ναυαγίου στη Μεσόγειο

Ο ένας μετά τον άλλο οι 14 επιβάτες, ανάμεσα τους και μία έγκυος, πέθαναν

Σωματικά εξαντλημένος και ψυχικά τραυματισμένος από το μαρτύριο που βίωσε συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο Μοχάμεντ Άνταμ Όγκα, ο άνδρας από την Αιθιοπία που ήταν ο μοναδικός που επέζησε από το ναυάγιο στη Μεσόγειο .

Όπως είπε στο Reuters πολλά άλλα πλοία «πλησίασαν πάρα πολύ κοντά μας, τα πληρώματά τους μπορούσαν να μας δουν, αλλά μόλις μας έβλεπαν, έσπευδαν να απομακρυνθούν».

Στις 12 Αυγούστου, ελικόπτερο των ένοπλων δυνάμεων της Μάλτας εντόπισε τον Μοχάμεντ πάνω από το πτώμα ενός άλλου άνδρα, του τελευταίου από τους 15 ανθρώπους που άρχισαν το ταξίδι, το οποίο σύμφωνα τον επιζήσαντα κράτησε 11 ημέρες.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Μοχάμεντ, που έδωσε συνεντεύξεις στο Reuters και στην εφημερίδα Times of Malta, οι υπόλοιποι 14 μετανάστες , ανάμεσά τους μια έγκυος, πέθαιναν ο ένας μετά τον άλλο στη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς τα τρόφιμα, το νερό και τα καύσιμα εξαντλήθηκαν.

Όσοι ήταν ακόμα ζωντανοί έριχναν ένα-ένα τα πτώματα στη θάλασσα, εξήγησε. Η έγκυος ήταν ανάμεσα στους τελευταίους που πέθαναν, τη δέκατη ημέρα, κατά τον Μοχάμεντ.

«Ήμασταν στη θάλασσα για 11 ημέρες και τα τρόφιμα τέλειωσαν», αφηγήθηκε. «Μείναμε από καύσιμα, η μπαταρία του GPS εξαντλήθηκε», συμπλήρωσε. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, το βλέμμα του έγινε απλανές, έκρυψε το κεφάλι μέσα στα χέρια και πήρε εμβρυική στάση, σαν να προσπαθούσε να μετατραπεί σε μπάλα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!