Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Βήμα-βήμα η διαδικασία για να κλείσετε το «μπλοκάκι» στην εφορία
[Newsbeast]: Βήμα-βήμα η διαδικασία για να κλείσετε το «μπλοκάκι» στην εφορία

[Newsbeast]: Βήμα-βήμα η διαδικασία για να κλείσετε το «μπλοκάκι» στην εφορία

Η διαδικασία της «Διακοπής των εργασιών» της επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση

Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες αποφασίζουν να διακόψουν την δραστηριότητα τους, να κλείσουν τα βιβλία τους και το «μπλοκάκι» τους.

Η διακοπή εργασιών στην εφορία με βάση τον πραγματικό χρόνο θα πρέπει να γίνει μέσα στις 30 ημέρες. Ως ημερομηνία διακοπής, στη σχετική δήλωση, θα αναγράφεται ο πραγματικός χρόνος παύσης των εργασιών τους. Όταν η δήλωση διακοπής εργασιών υποβάλλεται πέραν της ως άνω προθεσμίας, είναι εκπρόθεσμη και επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Για παράδειγμα όσοι υποβάλουν τώρα δηλώσεις διακοπής εργασιών με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2016 θεωρούνται εκπρόθεσμες και επιβαρύνονται με πρόστιμο 100 ευρώ.

Η διαδικασία της «Διακοπής των εργασιών» της επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς απαιτεί μια σειρά από δικαιολογητικά ενώ θα πρέπει να περάσετε από αρκετά τμήματα της Δ.Ο.Υ.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Η διαδικασία γίνεται στο τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ. Απαιτείται φυσική παρουσία με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή εξουσιοδοτημένο άτομο με εξουσιοδότηση θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής σας από ΚΕΠ ή Αστυνομία.

2. Συμπλήρωση του εντύπου Μ4. Θα συμπληρώσετε προσωπικά στοιχεία και την αιτία της διακοπής όπου μπορείτε να αναγράψετε απλά «παύση εργασιών». Για να είναι εμπρόθεσμη η δήλωση διακοπής εργασιών η ένδειξη «Ημερ/νια Διακοπής», δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 30 ημερών από την ημέρα της επίσκεψης σας στη Δ.Ο.Υ, για τη δήλωση της διακοπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!