Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Βίκτορ Όρμπαν, ο πολιτικός που χαρακτηρίστηκε «Τραμπ πριν τον Τραμπ»
[Newsbeast]: Βίκτορ Όρμπαν, ο πολιτικός που χαρακτηρίστηκε «Τραμπ πριν τον Τραμπ»

[Newsbeast]: Βίκτορ Όρμπαν, ο πολιτικός που χαρακτηρίστηκε «Τραμπ πριν τον Τραμπ»

Η προσπάθεια για ουγγρικό baby boom και η κατηγορία για «δουλεμπόριο»

Ο πρώην αντι-κομμουνιστής ακτιβιστής, που υπερηφανεύεται για τη δημιουργία ενός «ανελεύθερου κράτους», βασίζεται στο φόβο για τους πρόσφυγες, τους τρομοκράτες, τους μουσουλμάνους, την απόρριψη της πολυπολιτισμικότητας και συμπάθεια προς τη Ρωσία του Πούτιν.

Αυτά γράφει η εφημερίδα «The Times» για τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν , σημειώνοντας πως αυτός δημιούργησε το πρότυπο για το λαϊκισμό που σαρώνει τις δυτικές δημοκρατίες

Ο Στηβ Μπάνον, ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ που επιδιώκει να δημιουργήσει εθνικιστική συμμαχία σε όλη την Ευρώπη, τον ονόμασε «Τραμπ πριν τον Τραμπ», προσθέτει το δημοσίευμα, αποσπάσματα του οποίου αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ. Ο Όρμπαν ήταν ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που ενέκρινε την εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου το 2016.

Χθες το βράδυ, ανταμείφθηκε τελικά από τον Πρόεδρο με μια δεξίωση στο Λευκό Οίκο. Υπάρχει όμως μια ειρωνεία στη στάση του Όρμπαν απέναντι στη μετανάστευση, καθώς κλείνει τα σύνορα και ζητεί έναν «άξονα κατά της μετανάστευσης» με άλλους λαϊκιστές στην Ευρώπη. Η Ουγγαρία είναι το κλασικό παράδειγμα μιας χώρας που χρειάζεται εισροή ανθρώπων για να στηρίξει τον γερασμένο και συρρικνούμενο πληθυσμό της, που μειώνεται κατά 32.000 πολίτες το χρόνο χάρη στο χαμηλό επίπεδο των γεννήσεων και τη μετανάστευση των νέων.

Ωστόσο, ο Όρμπαν ξοδεύει κρατικά χρήματα σε οικογένειες με την ελπίδα να κατασκευάσει ένα baby boom, με φθηνά στεγαστικά δάνεια και απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος για μητέρες με τέσσερα παιδιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!