Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Βάσεις 2019: Πότε αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
[Newsbeast]: Βάσεις 2019: Πότε αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

[Newsbeast]: Βάσεις 2019: Πότε αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να μπει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων

Κορυφώνεται η αγωνία των μαθητών που έδωσαν φέτος πανελλήνιες καθώς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων . Ειδικότερα, μέσα στις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα και της σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφοριες, η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η Τρίτη 27 Αυγούστου. Το υπουργείο Παιδείας, πάντως, αναμένεται σήμερα να ενημερώσει για το πότε ακριβώς θα ανακοινωθούν οι βάσεις ενώ εικάζεται ότι το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

Πτώση στις δημοφιλείς σχολές έως και 1.000 μόρια

Κορυφώνεται το άγχος των μαθητών που έδωσαν Πανελλήνιες ενώ φαίνεται πως φέτος είναι λιγότεροι οι αριστούχοι. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα οι δημοφιλείς σχολές να πηγαίνουν προς τα κάτω.

Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», από 200 στα κεντρικά Ιδρύματα έως και 1.000 μόρια στα περιφερειακά αναμένεται να χάσουν δημοφιλείς σχολές και τμήματα, καθώς οι επιδόσεις φέτος κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές θα παρουσιάσουν σημαντική απώλεια μορίων, ενώ οι Οικονομικές φαίνεται ότι είναι οι μόνες που θα αποτελέσουν την εξαίρεση, παρουσιάζοντας μικρές αυξομειώσεις.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό αναλυτή Γιώργο Χατζητέγα που επικαλείται η εφημερίδα, καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να υπάρξει για τα πάνω από 100 νέα πανεπιστημιακά τμήματα που από τον Σεπτέμβρη του 2019 θα δεχτούν τους πρώτους τους εισακτέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!