Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Βασιλιάς Σαουδικής Αραβίας: Δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν
[Newsbeast]: Βασιλιάς Σαουδικής Αραβίας: Δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν

[Newsbeast]: Βασιλιάς Σαουδικής Αραβίας: Δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν

«Η Aramco κάλυψε γρήγορα την παγκόσμια ζήτηση μετά τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της»

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν δήλωσε την Τετάρτη ότι το γεγονός πως η Saudi Aramco αποκατέστησε γρήγορα την πετρελαϊκή της παραγωγή ύστερα από τις επιθέσεις σε βάρος των εγκαταστάσεών της τον Σεπτέμβριο απέδειξε την ικανότητα της χώρας να καλύπτει την παγκόσμια ζήτηση κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε έλλειψης.

Στην ετήσια ομιλία του στο Συμβούλιο της Σούρα, επανέλαβε ότι η Σαουδική Αραβία δεν επιδιώκει πόλεμο με το Ιράν, το οποίο κατηγόρησε για τις επιθέσεις, αλλά δήλωσε ότι το βασίλειο δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Στο Αμπκάικ και το Κουράις χρησιμοποιήθηκαν ιρανικά όπλα», δήλωσε ο βασιλιάς Σαλμάν, με βάση το γραπτό κείμενο της ομιλίας του, αναφερόμενος στις εγκαταστάσεις που δέθηκαν επίθεση. Στη συνέχεια επαίνεσε την εταιρία για την αποκατάσταση της παραγωγής.

Το Ιράν έχει αρνηθεί ότι είναι πίσω από τις επιθέσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσει η άντληση ποσότητας πετρελαίου που αντιστοιχεί σε πάνω από το 5% της παγκόσμιας παραγωγής αργού.

Ο Σαλμάν είπε επίσης ότι η πολιτική της χώρας σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο έχει στόχο την αποκατάσταση της σταθερότητας στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου και εξυπηρετεί εξίσου τα συμφέροντα καταναλωτών και παραγωγών. Πρόσθεσε ότι η αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Aramco θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!