Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και προκαλεί απαράδεκτο ανθρώπινο πόνο
[Newsbeast]: Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και προκαλεί απαράδεκτο ανθρώπινο πόνο

[Newsbeast]: Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και προκαλεί απαράδεκτο ανθρώπινο πόνο

«Βέλη» του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών προς την Άγκυρα

Τις «παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας εντός των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ της Κύπρου», καθώς και την «πρόσφατη μονομερή τουρκική στρατιωτική δράση στη Βορειοανατολική Συρία», καταδίκασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης , από το βήμα της 4ης Ευρω-αραβικής Συνόδου Κορυφής.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, είπε πως οι τουρκικές ενέργειες παραβιάζουν την ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου , καθώς και το διεθνές δίκαιο, υπονομεύοντας τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, διαμήνυσε πως η διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή μας πρέπει να είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.

Σε ό,τι αφορά τη Συρία και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, προκαλεί απαράδεκτο ανθρώπινο πόνο και υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο προσφυγικό και μεταναστευτικό , απευθύνοντας κάλεσμα για συλλογική δράση και ολιστική αντιμετώπισή του στη βάση της δίκαιης κατανομής. «Η Ελλάδα βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης », σημείωσε, ενώ επικαλούμενος τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως «φτάνουμε στα όρια μας όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος».

Επίσης, ζήτησε περισσότερη συνεργασία με τα κράτη προέλευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αιτίες του φαινομένου, αναφέροντας τη φτώχεια, τις συγκρούσεις και την κλιματική αλλαγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!