Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Βαρβιτσιώτης: Για μας τα σύνορα δεν είναι ανοιχτά για κάθε παράνομο μετανάστη
[Newsbeast]: Βαρβιτσιώτης: Για μας τα σύνορα δεν είναι ανοιχτά για κάθε παράνομο μετανάστη

[Newsbeast]: Βαρβιτσιώτης: Για μας τα σύνορα δεν είναι ανοιχτά για κάθε παράνομο μετανάστη

Κριτική από τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ στην κυβέρνηση

«Η ανάγκη για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν προήλθε σήμερα, αλλά υπαγορεύεται έντονα από την έναρξη της κρίσης» τονίζει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης .

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει πως η αλλαγή του καταστατικού μας χάρτη οφείλει, πάνω από όλα, να απαντά σε ό,τι μας οδήγησε στην κρίση: «Να αποτρέπει τα λάθη που έγιναν και να κινητροδοτεί γι’ αυτά που δεν έγιναν. Να προστατεύει από υπερβάσεις του εθνικού προϋπολογισμού, από πολιτικές δημοσίων ελλειμμάτων, από μετάθεση δαπανών στις επόμενες γενεές, από υποθήκευση του μέλλοντός μας. Και, να ενθαρρύνει την ανάπτυξη στρατηγικών επενδύσεων, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας, τη διασφάλιση της ατομικής περιουσίας».

Εστιάζοντας περαιτέρω, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει πως η ίδια η κρίση μας υπαγορεύει την ιστορική ανάγκη για βαθιές τομές. Επισημαίνει ότι μία από αυτές αποτελεί και το άρθρο 86, το λεγόμενο και περί ευθύνης Υπουργών, θεωρώντας ότι χρειάζεται τροποποίηση, ώστε η Βουλή να περιορίζεται μόνο στη λήψη απόφασης για την έγκριση της δίωξης και, από εκεί και πέρα, να αναλαμβάνουν μόνο οι δικαστές. «Παράλληλα, το άρθρο 16 που καθιστά την παροχή ανώτατης εκπαίδευσης κρατικό μονοπώλιο, στέρησε διαχρονικά τη δυνατότητα στη χώρα μας να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας» συμπλήρωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!