Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ο Βαρθολομαίος καλεί σε συστράτευση για την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας
[Newsbeast]: Ο Βαρθολομαίος καλεί σε συστράτευση για την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας

[Newsbeast]: Ο Βαρθολομαίος καλεί σε συστράτευση για την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας

«Η προ μερικών δεκαετιών γενομένη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα αδίκησε την ελληνική γλώσσα»

Στην ανάγκη διαφύλαξης της ελληνικής γλώσσας, ενός εκ των πλέον σημαντικών παγκόσμιων πολιτιστικών αγαθών, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος , χθες, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στο Φανάρι, σε ομιλία του προς καθηγητές και μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο, που συμμετείχαν στο 7ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλης και ήταν αφιερωμένο στο έργο και την προσφορά του αείμνηστου Αντώνη Σαμαράκη.

«Επιμένω και παρακαλώ και συμβουλεύω τους εκπαιδευτικούς και ιδιαιτέρως τους φιλολόγους να δίδουν ιδιαίτερη σημασία στη διδαχή και στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, την οποία εμείς οι Έλληνες την αδικούμε πολλές φορές», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος παράλληλα δήλωσε υπερήφανος για τη σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας, που διδάσκεται σε πολλά πανεπιστήμια του κόσμου.

«Σας καλώ σε μια συστράτευση για την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας. Να παύσουμε να την αδικούμε και να την υποτιμούμε. Η προ μερικών δεκαετιών γενομένη εκπαιδευτική μεταρρύθμισις στην Ελλάδα αδίκησε την ελληνική γλώσσα. Και το μονοτονικό, όσο και αν διευκολύνει τους μαθητάς, αδίκησε την ελληνική γλώσσα. Εύχομαι οι φιλόλογοί μας να βοηθήσουν τα παιδιά μας, όλους εσάς, να αγαπήσετε περισσότερο τα ελληνικά, έστω και αν θα σας δυσκολεύουν λίγο στις εξετάσεις, ιδιαιτέρως στα αρχαία ελληνικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!