Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Βαρουφάκης για ηχογραφήσεις στο Eurogroup: Νόμιμα τους κατέγραψα
[Newsbeast]: Βαρουφάκης για ηχογραφήσεις στο Eurogroup: Νόμιμα τους κατέγραψα

[Newsbeast]: Βαρουφάκης για ηχογραφήσεις στο Eurogroup: Νόμιμα τους κατέγραψα

«Δεν έχω δικαίωμα να τα βγάλω στο Ίντερνετ» – Η πρόσκληση σε Τσίπρα – Μητσοτάκη για την ταινία

Η καταγραφή των συνεδριάσεων είναι καθ’ όλα νόμιμη βάσει και της απόφασης του Αρείου Πάγου, τόνισε ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ για τις δηλώσεις του ότι ηχογραφούσε τις συνομιλίες στο Eurogroup . «Ως δημόσιος λειτουργός που συμμετέχεις σε επίσημη συνεδρίαση επιτρέπεται απολύτως η μονομερής καταγραφή.Να σας φέρω την απόφαση αν θέλετε», πρόσθεσε.

Παράλληλα υποστήριξε πως «το κάνουν όλοι», λέγοντας: «Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω, δεν υπήρχε υπουργός Οικονομικών που δεν το έκανε και δεν το κάνει, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Σταϊκούρας το κάνει και αν δεν το κάνει, θα πρέπει να τον εγκαλέσετε». Όσον αφορά στο γιατί δεν δημοσιοποιεί τις ηχογραφήσεις, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Θεωρώ ότι δεν έχω το δικαίωμα να βγάλω τη φωνή του Ντάισελμπλουμ στο Διαδίκτυο, έχω το δικαίωμα να τον καταγράψω για να θυμάμαι τι είπε».

Αναφορικά με τη σύσταση εξεταστικής για την υπόθεση Novartis, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως, «αν γίνει εξεταστική, θα καταδικάσουμε όλη τη διαδικασία. Αρνούμαστε αυτήν τη σύμπτηξη νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας» και πρότεινε τη σύσταση σώματος τύπου FBI: «Εισηγούμαστε ένα σώμα σαν το FBI που θα κάνει όλη την έρευνα και μετά θα πηγαίνει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη». «Είμαστε εναντίον κάθε εξεταστικής που γίνεται για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου» είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!