Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ο Τζούλιαν Άσανζ τιμήθηκε σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο
[Newsbeast]: Ο Τζούλιαν Άσανζ τιμήθηκε σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο

[Newsbeast]: Ο Τζούλιαν Άσανζ τιμήθηκε σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο

Εμπνευστής της ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου

Με την παρουσία εκπροσώπων των περισσότερων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μιας κατόχου βραβείου Νόμπελ Ειρήνης και whistleblowers που πρωταγωνίστησαν στην αποκάλυψη θεμάτων παγκοσμίου ενδιαφέροντος, απονεμήθηκε χτες βράδυ το βραβείο «Δάφνη Καρουάνα Γκαλίθια» σε τρεις προσωπικότητες, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και δημοσιογράφους, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Στρασβούργο και της οποίας εμπνευστής είναι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου .

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πάρει την απόφαση να αναλάβει το ίδιο την απονομή του βραβείου προς τιμήν της δολοφονηθείσας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα, αλλά επειδή εδώ και ενάμισι χρόνο δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίησή της, εγώ και η πολιτική ομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) αναλάβαμε την απονομή του για δεύτερη χρονιά. Όταν το Κοινοβούλιο το αποφασίσει, θα το παραδώσουμε, με την προϋπόθεση ότι δεν θα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και δε θα χρησιμοποιηθεί για επεμβάσεις στα εσωτερικά τρίτων χωρών», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κούλογλου.

Επίσης, χθες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε μια οδηγία για τη δραστική προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, «μετά από πίεση δική μας των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων», πρόσθεσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής, εξηγώντας ότι το κλίμα ήταν ευνοϊκό για μια τέτοια οδηγία, εξαιτίας των σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει χάρη στους whistleblowers – Panama Leaks, Lux Leaks, Wiki Leaks, Football Leaks- με αποτέλεσμα να δουν θετικά μια τέτοια νομοθεσία και άλλες ομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!