Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Τζανακόπουλος: Πρέπει να δούμε τους λόγους που καθόρισαν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
[Newsbeast]: Τζανακόπουλος: Πρέπει να δούμε τους λόγους που καθόρισαν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

[Newsbeast]: Τζανακόπουλος: Πρέπει να δούμε τους λόγους που καθόρισαν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

«Το δίλημμα στις εθνικές εκλογές αφορά το ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο πρόγραμμα»

«Το δίλημμα στις εθνικές εκλογές αφορά το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και με ποιο πρόγραμμα, «πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον, να αντιπαραθέσουμε πολιτικά προγράμματα, να ξεδιπλώσουμε τη δική μας πολιτική προοπτική», «εμείς επιδιώκουμε να ανατρέψουμε αυτό το αποτέλεσμα και θεωρούμε ότι είναι απολύτως εφικτό να ανατραπεί».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος , στην εκπομπή «Οpen Mind» του τηλεοπτικού σταθμού Open, με τη συμμετοχή και της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη και του ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Μιλώντας για τη νομική πτυχή του ζητήματος του ορισμού των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση έχει το απόλυτο δικαίωμα να ασκήσει τις αρμοδιότητές της ως τη λήξη της θητείας της. Ως προς το πολιτικό σκέλος είπε ότι με δεδομένο ότι είχε προηγηθεί η διαδικασία προεπιλογής στο κοινοβούλιο όπου η ΝΔ ψήφισε ορισμένα πρόσωπα ανώτατων δικαστικών λειτουργών, η κυβέρνηση έκανε συγκεκριμένη πρόταση καλώντας τη ΝΔ να συναινέσει στην από κοινού επιλογή των βέλτιστων προσώπων, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της επιλογής από το Υπουργικό Συμβούλιο όπως προβλέπεται. «Η ΝΔ το αρνήθηκε για πολύ συγκεκριμένους λόγους γιατί θέλει να ακυρώσει τη διαδικασία της προεπιλογής, να την επανεκκινήσει και στη συνέχεια να επιλέξει εκείνα τα πρόσωπα που η ΝΔ τα θεωρεί βέλτιστα».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση, μετά την άρνηση της αντιπολίτευσης να καθίσει στο τραπέζι, θα προχωρήσει στον ορισμό της ηγεσίας των ανώτατων δικαστικών, απάντησε πως «η κυβέρνηση της χώρας διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της».

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «η ΝΔ θεωρεί ότι μπορεί να χειραγωγήσει την ελληνική δικαιοσύνη», ενώ «εμείς καλέσαμε σε συναινετική επιλογή -άρα δεν έχουμε καμία τέτοια διάθεση χειραγώγησης εμείς- και η ΝΔ αρνήθηκε να συμμετέχει σε αυτή». «Εκτιμώ ότι νομίζει ότι μπορεί να χειραγωγήσει δικαστές γιατί υπάρχουν πάμπολλες ανοικτές υποθέσεις που αφορούν τη ΝΔ και στελέχη της και εκτιμάμε ότι γι’ αυτόν τον λόγο δεν δέχεται τη συναινετική πρόταση που καταθέσαμε», συνέχισε, σχολιάζοντας ότι «αυτό είναι προσβλητικό για τα ίδια τα πρόσωπα των ανώτατων δικαστικών που συμμετείχαν στη διαδικασία και συνολικά τη δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στους λόγους της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές , είπε σε αυτά τα 3,5 χρόνια επιχείρησε να βάλει μια τάξη στο απόλυτο χάος, να διορθώσει τη δημοσιονομική κατάσταση και να μειώσει την ανεργία και να προστατεύσει ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας που βρισκόταν στη δίνη της ανθρωπιστικής κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!