Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Τσιρώνης: Η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης
[Newsbeast]: Τσιρώνης: Η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης

[Newsbeast]: Τσιρώνης: Η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης

«Εξαιρετικά σημαντική πρόκληση είναι και η κλιματική αλλαγή»

«Η Ελλάδα, μετά από έξι χρόνια κρίσης, επαναπροσδιορίζει την οικονομία της», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, στο συνέδριο του Economist για τη βιώσιμη ανάπτυξη στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου, με τίτλο «Adapt or Die», προσθέτοντας ότι «μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης»

Όπως σημείωσε, «για τη χαμηλή παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν έφταιγαν οι “τεμπέληδες” όπως αποκλήθηκαν Έλληνες, αλλά ένα διεφθαρμένο καθεστώς διαπλοκής δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ένα πολιτικό σύστημα που στηρίχθηκε στις πελατειακές σχέσεις». Ωστόσο, τόνισε ότι «η μάχη που δίνει η κυβέρνησή μας ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε ότι η κρίση δεν είναι ελληνικό φαινόμενο» και πρόσθεσε πως οι «μεγάλες προκλήσεις αναδύονται μπροστά μας και απειλούν τον πλανήτη και ολόκληρη την ανθρωπότητα».

Ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στη γεωπολιτική αστάθεια σε χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής, λέγοντας ότι «οι πόλεμοι γεννιούνται από την απληστία και την επιδίωξη κυριαρχίας στους φυσικούς και ενεργειακούς πόρους».

«Εξαιρετικά σημαντική πρόκληση είναι και η κλιματική αλλαγή. Αποδείξαμε στο Παρίσι και το Μαρακές ότι οι πολιτισμικές και οικονομικές διαφορές δεν αποτελούν εμπόδιο για να διασώσουμε ενωμένοι το κοινό μας σπίτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!