Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Τσίπρας: Η κυβέρνηση να επιδείξει θάρρος για να προστατεύσει τη Συμφωνία των Πρεσπών
[Newsbeast]: Τσίπρας: Η κυβέρνηση να επιδείξει θάρρος για να προστατεύσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

[Newsbeast]: Τσίπρας: Η κυβέρνηση να επιδείξει θάρρος για να προστατεύσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην 4η Ευρωαραβική Διάσκεψη

Το μεγάλο ζήτημα για το μέλλον των ευρωαραβικών σχέσεων και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας, δεν αφορά μόνο την πλούσια κοινή ιστορία μας, ούτε τη σημασία της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας, ούτε τους οικονομικούς δείκτες, αλλά το «να υπάρχει η πολιτική βούληση και το όραμα για να μπούμε σε μια νέα εποχή, ειδικά τώρα, που η αποσταθεροποίηση και η ρευστότητα εντείνεται ξανά δυστυχώς στην περιοχή μας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην 4η Ευρωαραβική Διάσκεψη.

Αφού επισήμανε ότι η αναβάθμιση της ευρωαραβικής ατζέντας οφείλει να αποτελέσει σημαντικό στόχο της επόμενης περιόδου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «στο επόμενο διάστημα σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί τόσο η αξιοπιστία της ΕΕ όσο και η ικανότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί και να αξιοποιήσει όλες τις σημαντικές κατακτήσεις των τελευταίων ετών στην εξωτερική πολιτική που της έδωσαν μια νέα γεωπολιτική δυναμική στην περιοχή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ειδικότερα ότι «η αξιοπιστία της ΕΕ θα κριθεί στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και στη ΝΑ Μεσόγειο» και συγκεκριμένα πως «θα κριθεί από το αν θα καταφέρει να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και άρα τη σταθερότητα στην περιοχή, αξιοποιώντας το ιστορικό βήμα της Συμφωνίας των Πρεσπών , ιστορικό βήμα ανάμεσα σε δυο λαούς της περιοχής». Πρόσθεσε ότι «θα κριθεί στη Μέση Ανατολή από το αν θα έχει έναν ουσιαστικό ρόλο για την ειρήνη στη Συρία, αλλά και την δίκαιη επίλυση του Μεσανατολικού». Ακόμη, ότι «θα κριθεί στη ΝΑ Μεσόγειο από τη δυνατότητά της να επιβάλλει σε έναν κρίσιμο εταίρο της, την Τουρκία την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου».

Όσον αφορά στη χώρα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «ταυτόχρονα θα κριθεί η ικανότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί και να αξιοποιήσει τις κατακτήσεις στην εξωτερική πολιτική». Συγκεκριμένα, ότι «θα κριθεί από το αν η νέα κυβέρνηση θα επιδείξει το αναγκαίο πολιτικό θάρρος να προστατεύσει το εθνικό κεκτημένο της Συμφωνίας των Πρεσπών, που με ανεύθυνο λαϊκισμό πολέμησε ως αντιπολίτευση».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!